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2017 한국 인삼세미나 (Korea Ginseng Seminar) 태국 개최

 한국의 대표적인 건강식품인 인삼과 홍삼의 우수한 효능을 알리는 2017 한국 인삼세미나 (Korea Ginseng Seminar)가 11월 20일 방콕 두싯타니 호텔에서 열렸습니다. 농림축산식품부와 한국 농수산식품유통공사 aT가 주최한 이 세미나는 고려인함학회장을 역임한 건국대 김시관 박사의 특별강의와 태국 내 한국학의 최고 권위자인 담롱 탄디 박사의 태국과 인삼의 역사에 대한 강의로 큰 호응을 받았습니다. 음식 바이어 및 정부관계자, 음식관련 전공자 및 학자, 언론 등 각 분야의 인사들이 참가한 가운데 삼계탕 요리교실에 이어 100 여명이 동시에 함께 한 삼계탕 만탄으로 이채를 띄었습니다.

2017 Korean Ginseng Seminar in Bangkok

  2017 Korean Ginseng Seminar in Bangkok spreading the efficacy of ginseng and red ginseng, Korea’s representative healthy food, was held in Bangkok Dusit Thani Hotel in 20th of November. This seminar which is held by Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs (MAFRA) and Korea Agro-Fisheries & Food Trade Corporation (aT) received positive responses with special lecture from Ph.D Kim Si-kwan from Konkuk University and President of Korea Ginseng Academy and the lecture about Ginseng history from Ph.D Damrong Thandee who is highly authoritative in Korean studies. 100 participants including buyers, government personnel, cooking majored scholars, journalists had splendid time during Samgye-tang (chicken soup with Ginseng and other ingredients) cooking class and dinner party.